Frysa jordgubbar. Hur förvaras jordgubbar så att de håller längre?

Tips och Trix

Frysa jordgubbar

Vi får verkligen passa de små grönbollarna. De kommer också att ha en annan smak av färska jordgubbar. Plåten åkte sedan in i frysen och när de var hårda hällde jag upp dem i burkar och portionspåsar. Ni måste prova och som Lena skriver så kan man ju använda andra frukter på vintern. Mannen var lite skeptisk, men även han erkände att det blev en succé när vi väl fick provsmaka den. Jagville göra det enkelt till många, så en långpanna blir super. Mat mår bäst av att tina långsamt, dessutom spar man energi eftersom de frysta matvarorna hjälper till att hålla kylen kall.

Nächster

Lina Nygren: Sommarfavoriter: Jordgubbar!

Frysa jordgubbar

Förra veckan skulle jag vara med i radio och småprata om matmolekylära saker. Du kan också söka på valfritt sökord i rutan längst ner. Det smakade i princip som mosade jordgubbar, så mycket smak var det i den och du bestämmer själv hur tjock du vill ha den genom att anpassa mängden potatismjöl. Sommaren smakar lite extra gott just nu, det är väl både längtan och smakerna som tillsammans jobbar förträffligt bra! Jag som driver bloggen heter Jemima. Det allra första du gör är att sätta ugnen på högsta värme och grillfunktion.

Nächster

Konsten att frysa och tina jordgubbar

Frysa jordgubbar

Ta sedan fram den och kavla ut den tunt på mjölad bänk. Otroligt smidigt när man vill göra äppelpaj att bara plocka fram de färdiga klyftorna ur frysen! Kokos har jag också haft på någongång, ger ett bra crunch. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Det finns en anledning till att klassiker blir just en klassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år. Utan ät bara efteråt blir de alltid så överraskade. Bara man tar av korken känner man en fantastisk doft av färska jordgubbar.

Nächster

Lina Nygren: Sommarfavoriter: Jordgubbar!

Frysa jordgubbar

Köper man någon annans frysta jordgubbar kan man såklart inte påverka särskilt mycket mer än själva upptinandet. Frågan är hur upptining i kylskåp, över natten, står sig jämfört med snabbt mikroupptinande. Jag fullkomligt avgudar denna stenfrukt och äter jordgubbar året runt! Och den blev väldigt koncentrerad, så den räcker länge. För mig är det en kommersiell högtid skapad för att få oss att konsumera. Också, inte gillar vem inte en fin, frisk behandla.

Nächster

småttOgott: Styckfrysta jordgubbar

Frysa jordgubbar

Ett tips är att frysa chokladen innan den ska rivas, det finns två fördelar med det. Nej, att köpa färska känns sådär. Men klart pappa ska ha en liten paket, visst är det sånt dom bara säger: Ha en underbart lanthelg och ta det lugnt med spannavanned: Kramarna Jag hörde fågelsång i ett svenskt program som var inspelat på sommaren och höll på att längta ihjäl mig efter sommar. Antingen hade något annat blivit fryst. Den andra är att det blir ett finare och godare chokladtäcke om den är riktigt kall innan den läggs över frukt och bär. Du hittar även folsyra i jordgubben, vilket är ett viktigt B-vitamin, speciellt för kvinnor i barnafödande ålder.

Nächster

småttOgott: Styckfrysta jordgubbar

Frysa jordgubbar

Då vet jag att jag gjort ett bra jobb, vilket värmer mitt hjärta varje gång. På så vis är det enkelt att i vinter ta fram så mycket vi behöver istället för en enda frusen klump. När jordgubben introducerades i Sverige under det sena 1700-talet kallades den först för ananassmultron, men på 1800-talet fick den sitt nuvarande namn. Kall glass ihop med det varma är en riktig höjdare. Häromdagen tinade jag jordgubbar i mikron, och det var kanske ett bra val: om jag istället tinat jordgubbarna i rumstemperatur i ett knappt dygn hade jag haft mindre med antioxidanter kvar , och dessutom fått. Ställ in den klädda pajformen i kylskåpet.

Nächster