Kaasuauto muutos. Kaasulaitteiden jälkiasennus

Bensa

Kaasuauto muutos

Kaasukäyttöisyys tuo mukanaan reilun kolmanneksen pienemmät polttoainekulut ja 50 prosentin pysäköintiedut Helsingissä. Pyysimme myös Reilun matkailun yhdistykseltä vastaukset kymmeneen kysymykseen, jotka stressaavat lomailijoita eniten. Ja noi autot muutenkaan ei kulje ikinä sillä määrällä mitä tehtaat lupaa. Tässä pienenä välipalana kertomus kahdessa kaasuautossa ilmenneen vian korjaamisesta. Sekä bensiinin ja varsinkin dieselin käyttökustannukset ovat nousseet viime vuosina paljon ja kaasun pärjää kustannusvertailussa nyt ja toivottavasti tulevinakin vuosina.

Nächster

Traficom

Kaasuauto muutos

Lisäksi kaasulaitteiden komponenteilla tulee olla E110- ja asennussarjalla E115 -hyväksyntä. Maa- ja biokaasukäyttöisten kuorma-autojen verokohtelu säilyi samana kuin dieselkäyttöisillä. Näistä maakaasu tulee putkia pitkin Venäjältä. Jääkaapin ylähyllyllä on vanhaksi mennyttä ruokaa eikä viime viikon illallisjämiä syönyt kukaan. Eräänä kauniina lokakuisena päivänä uusi Volvoni nimittäin otti ja sammui liikennevaloihin. Passat Ecofuel -maakaasuauton bensiinisäiliön tilavuus on 31 litraa. Muutostöihin menee myös aikaa ja rahaa.

Nächster

Keskustelu

Kaasuauto muutos

Vaihdoin manuaali-Volvon 5 vuotta uudempaan, automaattivaihteiseen kaasu-Volvoon syksyllä. Tilaisuus on yleisölle maksuton, eikä se edellytä etukäteen ilmoittautumista. Kokonaan toinen asia on, miten kiinnostavasti pystyn asiasta puhumaan. Kaasuauton omistava mies on ihmetellyt, miksi bensan hinnan romahdus ei näy liikennekaasun hinnassa. Jälkikasvu oli huolissaan siitä, miten iskä näkyy äitin tabletissa ja miksei lapset voi olla siellä samassa paikassa. Autovero maahantuonnin yhteydessä Kaikkien Suomessa ensi kertaa verotettavien henkilö- ja pakettiautojen verotuksessa sovelletaan hiilidioksidipäästön mukaan määräytyvää veroprosenttia riippumatta siitä, milloin ajoneuvo on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön.

Nächster

Käyttövoimavertailu

Kaasuauto muutos

Tankkaamistapahtuma on tullut aika tutuksi, sillä joudun käymään tankilla 200-300 kilometein välein. Ajoneuvovero Vuosittain maksettava ajoneuvovero koostuu perusverosta ja käyttövoimaverosta. Pensa-lavapelin maksut ovat ihan samaa tasoa kuin vanhassa diiselissäkin. Kaasulaitteiden hankinta-, asennus- ja katsastuskulut kuolettuvat yleensä 30-50 000 kilometrin ajolla. Ensivaikutelmat raportoitiin heti tuoreeltaan, mutta miten laitteet ovat toimineet pidemmässä käytössä? Joka tapauksessa kaasu tulee samasta putkesta, eli kyseessä on täysin samanlainen valinta kuin vaikkapa tuulisähkösopimuksessa. Olen pohtinut anonyymiä blogaamistani ja päätynyt siihen, että pääsyy toimintatapaan on ollut yksityisyyden suojaaminen.

Nächster

Bensa

Kaasuauto muutos

Pian paluun jälkeen ilmestynyt Taloustaito ehti päätyä roskiin etten edes huomannut. Ja oikeastikin, vanha iso auto on yleensä mukavampi, ja toimii ihan siinä missä joku uudempi budjettimallin kiulu. Muita eroja Koski ei ole juuri huomannut ja auto on käynnistynyt myös talvella. Energianeuvoja puhuu sähköautoilusta ja tulevaisuuden visioista, minä kerron käytännön kokemuksia kaasuautoista. Iltalehti kertoi pari vuotta sitten , jonka janoinen V8-voimalinja pantiin nielemään myös kaasua. Kaasuautolla ajetaan puhtaasti Bensiini- ja dieselautoja kaasuautoiksi konvertoivassa Terra Gas-yrityksessä budjettiesitykseen suhtaudutaan odottavan toiveikkaasti.

Nächster

Keskustelu

Kaasuauto muutos

Etanolimuunnos on halvin Halvimmalla vanhan autonsa saa muunnettua ympäristöä säästäväksi etanolimuutossarjalla. Hänen autonsa moottoriin on asennettu muutossarja, joka mahdollistaa etanolin käytön. Turhanpäiväistä ykkös senttien siirtelyä omasta taskusta toiseen, enneko valtio sen kumminkin nappaa. Mutta mitä se konkreettisesti tarkoittaa? Toteutamme muutoksia, joilla bensa-autostasi tulee biokaasuauto. En olettanut saavani julkisuutta, enkä sitä lähtenyt hakemaankaan. Täällä on tankkausasemia ja firmoja jotka on tehnyt tuhansia muunnoksia.

Nächster

Maakaasut vanhaan autoon!

Kaasuauto muutos

Ainoa ero oli se, että automaattivehje ei suostunut jatkamaan matkaansa ilman uudelleen käynnistämistä: kun manuaalilaatikolla varustettu vanha auto hyväksyi polttoaineen vaihdon, uusi auto ei sitä tehnyt vaan moottori pysyi kyvyttömänä, kunnes auto oli pysähtynyt ja käynnistetty uudelleen. Ei kai se turbo niin lämmin ahtopesästään ole, että kaasu syttyisi itekseen. Työ- ja muiden kiireiden vuoksi blogiin kirjoittaminen ei käynyt mielessäkään. Sain auton uudelleen käyntiin, kunhan vaihdoin sen ensin käyttämään kaasun sijaan bensiiniä. Ja kaasumallit kai usein keppivaihteisia. Kaasua tuloilmaan ja kaasupoljin säätelee kaasuhanaa.

Nächster