Kissanpennun kehitys. Orpojen kissanpentujen hoito

Koska pentu muuttuu aikuiseksi kissaksi?

Kissanpennun kehitys

Suolinkainen on pienempi 4-10 cm pitkä ja läpileikkaukseltaan pyöreä. Koska pennut leikkivät rajusti ja kasvavat nopeasti, on erityisen tärkeää, että kissaystäväsi saa korkealaatuista, ravinnollisesti ruokaa. Sisäkissan terävät kynnenkärjet voi lyhentää tarvittaessa, jotta kynsi ei kasva kiinni anturaan. Jos emo hylkii pentua, hierotaan siihen sikiökalvojen, istukan ja synnytysnesteiden hajua helpottamaan pennun tunnistamista omaksi. Suomen kissaliitto ry:n ja Eviran rokotussuosituksista lisää alla olevista linkeistä. Kissaemo hyväksy yleensä helposti vieraat poikaset. Tuleeks siitä sitte koko elämänsä ajaks tommonen pelkääjä, jos siihen ei kiinnitä huomiota? Ensimmäinen kestää 1-3 päivää ja sille tyypillisiä oireita ovat äkillisesti muuttunut käytös ja kuume.

Nächster

support.booktrack.com

Kissanpennun kehitys

Liian nopea ruokavalion muutos aiheuttaa helposti häiriöitä ruoansulatuskanavan toiminnassa. Joskus kalkinpuute voi tulla jo ensisynnyttäjälle jopa 17 päivää ennen synnytystä. Minkälaisia huimapääkissoja teillä hyvät ellit oikein on ollut? Laatikko tulee siivota vähintään kerran päivässä ja pestä kerran kahdessa viikossa. Niitä puhkeaa kaiken kaikkiaan 26. Kissat ovat melkoisia persoonia - etukäteen ei voi tietää millaisen luonteen ne tulevat myöhemmin omaamaan. Keinoruokinta on työteliästä puuhaa, mutta se onnistuu, jos on paljon aikaa ja kiinnostusta asiaan.

Nächster

Kissan astutus, tiineys ja pentujen kehitys

Kissanpennun kehitys

Kissa ei sovi kuitenkaan läheskään kaikkien elämäntyyliin, ja ennen pennun hankintaa tulee tiedostaa se, että kissan mukana elämään tulee monia muutoksia. Ihmisen ja lemmikkieläimen läheisestä suhteesta kertovat lemmikeille kaivetut haudat. Ylipainoa voi ehkäistä leikatuille kissoille tarkoitetulla ruokavaliolla. Kissa on hyvä totuttaa harjaamiseen pienestä pitäen, etenkin jos se on pitkäkarvainen. Alussa kissanpennun hoito vaatii lemmikin omistajilta paneutumista pennun tarpeisiin. Heisimatotartunnassa elimistössä olevista madoista voi irrota jaokkeita, jotka näkyvät ulosteessa.

Nächster

Kissanpennun paino Kissanpennun kehitys

Kissanpennun kehitys

Jyrsijöistä se saa kaiken tarvitsemansa ja muun ravinnon sekä veden, eikä se tarvitse esimerkiksi hiilihydraatteja, kuituja tai muutakaan kasviperäistä ravintoa. Aluksi tarjolla kannattaa pitää useita laatikoita, jotta kissa tekisi tarpeensa aina laatikkoon. Selvästi pullottava vatsa tai huolestuttava laihuus ovat todennäköisesti merkkejä joko sisäloisista tai jostain sairaudesta. Kissanpennun ensimmäinen saalis, jonka emo toi pennuille. Madot elävät kissan suolistossa, jolloin ravinteiden imeytyminen häiriintyy.

Nächster

Kissanpennun tuominen kotiin

Kissanpennun kehitys

Vielä 24 tunnin jälkeenkin naaraan maidon imeytymättömät vasta-aineet suojaavat imevien pentujen suoliston limakalvoja paikallisesti ennen pentujen oman vastustuskyvyn muodostumista. Rokotuksista suojaa Kissoilla esiintyy tarttuvia virussairauksia, joita voidaan ehkäistä rokottamalla. Naaraskissa leikataan noin kuuden kuukauden iässä, uroskissa voidaan leikata jo neljän kuukauden ikäisenä, yleensä 5-6 kuukauden iässä. Virus myös tuhoaa luuydintä aiheuttaen valkosolukatoa elimistön puolustussolujen tuhoa. Kissojen maine alkoi parantua Euroopassa 1700-luvun puolivälissä. Pentu pitää madottaa aikuista kissaa useammin.

Nächster

Kissanpennun ensimmäinen yö

Kissanpennun kehitys

Kissalla on pienet etuhampaat, joiden molemmin puolin ovat pitkät ja terävät kulmahampaat. Sopivia lihoja ovat raaka jauheliha, naudan tai possun suikaleet, sydän sekä kieli ja kerran viikossa maksa tai munuaiset. Tauti on yleinen kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Viisiviikkoinen kissanpentu aloittaa leikkimisen ja alkaa vaania saalista. Vertailuja tehtäessä verrataan kahden peräkkäisen aamun punnituksia tai kahden peräkkäisen illan punnituksia toisiinsa. Sen jälkeen pennut alkavat syödä emon niille tuomaa saalista ja sitten oppivat saalistamaan itse.

Nächster

Kissan rokotus

Kissanpennun kehitys

Pennut eivät pysty itse pissaamaan ja kakkaamaan ennen kolmen viikon ikää, ja jos emo ei hoida pentuja kunnolla, avustetaan tarpeiden tekoa hieromalla hännän alta peräaukon ja virtsaputken aluetta parafiiniöljyyn tai perusvoiteeseen kostutetulla pumpulilla. Turkinhoito on kissoille myös sosiaalinen toiminto. Helpoiten ja varmimmin kasvava kissanpentusi saa terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion, kun annat sille kissanpennuille tarkoitettua täysravintoa. Kissanpennut pidetään lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Suomen Devonrengas ry ja Birma Kissa ry Ensimmäinen vuoteni kissan yhteishuoltajana.

Nächster