Långbakad högrev. Långbakad högrev med tomat

Erikas LCHF till vardag och fest: Köttgryta med rödvinskokt högrev (Crock Pot)

Långbakad högrev

Samma goda burgare fixar vi gärna med oumph eller halloumi till dig som föredrar det. Glassen som hade serverats sedan 1970-talet byttes från 2002 ut mot tallriksdesserter. Vid den första banketten 1901 deltog 113 personer men antalet ökade i takt med att priset anseende ökade och 2011 var det omkring 1 300 gäster som deltog. Beef fries penslade med skirat smör som tilltugg. Det blev en köttgryta med rödvinskokt högrev som gjordes i ordning på morgonen och som fick stå och tillagas under hela dagen. Jag är utbildad kostekonom vid Göteborgs universitet och har sedan jag var 13 år och började plocka jordgubbar på sommaren haft mat och livsmedel som en röd tråd genom hela min yrkes- och studietid. Under tiden skala morötterna, palsternackan och löken, dela de i större bitar.

Nächster

Långbakat högrev, svartpepparsky med rostad palsternacka och sardell

Långbakad högrev

De ska få en gyllenbrun färg och bli mjuka, låt svalna. Till grytan serverades en tomat- och fetaostsallad samt isbergssallad. Låt marinera i kylskåp helst 3 dagar. Häll i spritspåse och varmhåll. Kör i ugnen över natten på ca 80 grader. Köttet blir mört och faller isär. Ställ smöret kallt till servering.

Nächster

Tobbes kök: Helstekt ryggbiff

Långbakad högrev

Koka upp mjölken med den finhackade schalottenlöken, timjankvisten, vitpepparkornen och saltet, sila bort löken och kryddorna. Både 1945 och 1946 serverade man , det senare året i lingongräddsås. No monkey business, just handcrafted beer Välkomna! Nobelparfaiten serverades för första gången 1976 och man lät serveringen ske genom en dramatisk parad där servitörer paraderade nedför trappan i blå hallen medan spelades, något som sedan blivit tradition. Fördelen är att du inte behöver passa maten utan kan bara glömma den i flera timmar. Ni kan läsa mer om bloggen och varför vi gör det vi gör Prenumerera! Lägg köttet i en oljad ugnsform. När du väljer din köttbit bör du välja en bit med insprängt fett utan silverskinn eller senor, om din bit innehåller silverskinn eller senor bör du givetvis avlägsna dessa före tillredning.

Nächster

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Långbakad högrev

Banketten ställdes in 1924 då inga nobelpristagare var närvarande i Stockholm. Ställ smöret en stund i frysen. Stek oxkinderna och grönsakerna i smör och lägg dem i spadet. Servera med kokt potatis, pressgurka och gelé. För att få en rund form på köttet kan man binda runt med bomullsgarn. Lägg högreven i en ugnssäker form, det ska bara vara lite plats kvar runt om. Koka upp en deciliter vatten och häll över några milda, torkade chilifrukter, kanske några anchochili och ett par rökiga chipotle — de är inte så svåra att få tag på.

Nächster

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Långbakad högrev

En potatisgratäng eller potatispuré smakar bra till. Finns hos oss så länge lagret räcker. Man bryner högreven, stoppar in den i ugnen och glömmer bort den i 4 — 5 timmar — och ut kommer smältande mört kött med hög köttsmak. Vispa ur stekpannan med kanske 0,5 dl vatten, och häll vattnet i ugnsformen. Den ska ligga i ugnen minst två timmar! Mixa tills man får en purékonsistens.

Nächster

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Långbakad högrev

Glöm köande och framslängda plastbrickor med drivor av papper. Koka upp och sjud sakta tills skyn börjar bli lite reducerad. För några dagar sedan kikade jag in i en kvalitetsaffär med ekologiskt kött. Banketten 1939 ställdes in till följd av andra världskriget. Red med maizena och vispa i smöret strax före servering. Vänd köttet efter halva tiden. Blanda med persiljan och smöret.

Nächster

Allt om mat: Långbakad högrev

Långbakad högrev

Lägg köttet i Crockpoten och salta och peppra ordentligt. Skjut in den i ugnen i 4,5 — 5 timmar. Lägg köttskivor vid sidan om purén. Koka upp vatten och häll i grytan så att köttet och grönsakerna täcks. Prova gärna högrevsgrytan jag gjorde förut, den blev kanon den med! Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget. Dessutom har vi hittills inte hittat någon mat som inte vinner på att rundas av med en bra Bourbon.

Nächster

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Långbakad högrev

Banketten har hållits varje år med undantag för åren kring och samt 1907 då hade avlidit och 1924 då inga av nobelpristagarna kunde närvara. Som sagt, lergrytan är en av mina favoriter i köket och jag serverade min med hasselbackspotatis och kokt blomkål! Sila bort spadet i en kastrull. Helst tre… Jag hade i min i tre och en halv timma! Toppa med några kvistar timjan. Mängden olivolja som används i receptet bör vara minimalt speciellt om köttet har mycket insprängt fett, eftersom fettet kommer konverteras till flytande form , eftersom målsättningen inte är en confitering. Arkiverad från den 24 maj 2013.

Nächster