Mariskooli punainen. Iittala Mariskooli 120 mm, vaaleanpunainen

Iittala Mariskooli, punainen

Mariskooli punainen

Useimmiten harvinaisten Mariskoolien hinnat liikkuvat 100—200 euron välillä. Yllättävää kyllä, vastaus ei ole yksiselitteinen. En oikein ole ikinä pitänyt sitä kovin kummoisena. Mariskooleja en siedä: pikkusievää krumeluuria. Mariskooli on saatavana kahdessa eri koossa.

Nächster

Iittala mariskooli punainen

Mariskooli punainen

Mariskooli on täydellinen tarjoiluastia esimerkiksi kekseille, konvehdeille tai kastikkeille, mutta sopii myös upeaksi yksityiskohdaksi sisustukseen. Haluan ison kylppärin ja ison kylpyammeen ja siihen kylpyammeen vierelle ikkunalaudan ja siihen ikkunalaudalle iiiiison kokelman kivituikkuja. Kakkoslaatu näkyy joskus viimeistelemättömässä lopputuloksessa: lasimassa tursuaa liitoksesta, tai pallurasta puuttuu osa. Eri värit ovat myös eri hintaisia. Klikkaa laajentaaksesi Olen kerännyt eri värisiä kivituikkuja.

Nächster

Kuva: Aito ja kopio

Mariskooli punainen

Tässä kuvassa aito kapeasormuksinen skooli. Mutta koko vuotta en jaksaisi niitä katsella. Väärennöksissä yläreunan muoto saattaa poiketa aidon maljan reunuksesta. Väärennöksissä on usein huomattavasti aitoa Mariskoolia paksumpi ja kömpelömpi jalka. Hintaluokka A: Journalistinen, kirjat, informaatio, yleishyödyllinen, yksityinen ym.

Nächster

Iittala Mariskooli, punainen

Mariskooli punainen

Tosin sekään ei ole ilmeisesti aivan täydellinen, siitä puuttuu joitain harvinaisuuksia kuten koe-erät, esimerkiksi opaalinkeltainen väri. Siis puristelasinen malja, joka maksaisi vanhan ajan markoissa 360 markkaa. Ametistin väristä maljaa valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1968. Sisäreunassa kuvan mukainen kolo, ilmeisesti puhjennut ilmakupla. Melkein jokaisessa sisustuskuvassa on nykyään ryhmä kivituikkuja. Vuoden 1922 Karhula-Iittalan kuvastosta löytyy Mariskoolin näköisen sokerimaljan lisäksi yhteensopiva kermakko. Olohuoneen pöydällä, joskus siinä on karkkeja.

Nächster

Iittala Mariskooli, punainen

Mariskooli punainen

Aina, kun näen skoolin kaapissa tai laitan sen esille, muistan tätä ystävääni. Mistä tuo suomalaisuus Mariskoolin yhteydessä sitten muodostuu? Myydään Iittalan punainen mariskooli 1mm. Myöhemmin se oli tuotannossa vuosien 1988—1992 välisenä aikana. Viimeisen silauksen ulkonäköön antaa upeasti muotoiltu krominen kahva ja Smeg-logo. Aidon Mariskoolin tunnistaminen voikin olla yllättävän vaikeaa, varsinkin kun vuosien saatossa Mariskoolia on valmistettu hieman erilaisilla muoteilla. Kara jälkiruokakulho 6 kpl Korkeus 4,5 cm, halkaisija 12 cm. Ne ovat syntyneet kokeiluissa, joissa lasimassa on muovattu jalallisen kakkuvadin muotoon.

Nächster

Iittala Mariskooli 120 mm, vaaleanpunainen

Mariskooli punainen

Niin että antakaa kaikkien kerätä mitä haluavat. Pohjat ovat myös erilaiset ja epäaidossa esineessä pohjassa oli myös jonkin verran pieniä ilmakuplia. Lue myös: Mariskooli: Nämä ovat halutuimmat Keräilijöitä kiinnostavat eniten vain vähän aikaa tuotannossa olleet värit sekä koe-erien maljat, jotka eivät koskaan päässeet massatuotantoon. Se ei kuitenkaan ole mikään harvinaisuus, sillä kirkasta maljaa myydään kaupossa edelleen. Arvokkaampia mattapintaisia Mariskooleja väärennetään paljon.

Nächster

punainen mariskooli Kaikki keittiö ja ruokailutuotte...

Mariskooli punainen

Minua kiehtoo kaikki hiukan vanhahtavan tyyppiset tavarat. Pikkunättiä, mutta jotenkin ilmeetöntä minun mielestäni. Juju onkin siinä vanhanaikaisuuden vaikutelmassa. Hän olisi tarvinnut lisää punaista lasia. Tässä Moccamaster-sarjan premium-mallissa yhdistyvät täydellinen käyttömukavuus, ajattoman tyylikäs Moccamaster-design ja luotettava käyttövarmuus. Ja skoolin värikin oli minusta kiva, huurrettu valkoinen.

Nächster

Löytyykö kaapistasi arvokas Mariskooli? Näistä maljoista maksetaan satasia

Mariskooli punainen

Mariskooli on rakastettu ylioppilas-, rippi- ja häälahja, joka on ilahduttanut suomalaissa kodeissa jo vuosikymmenten ajan. Apila iso teekuppipari 3 kpl Kupin ylähalkaisija 11 cm. Itse tykkään kivi-tuikusta, siitä värittömästä. Minua on aina mietityttänyt tuo näiden lasijuttujen keräily: miksi ihmeessä tuollaisia kaappiin keräilee? Uniikeimmissa maljoissa hinnat saattavat nousta suuremmiksikin. Epäaito oli siis kuvan sininen skooli. Sen alkuperäistä suunnittelijaa ei varmaan koskaan saada selville.

Nächster