Rune lykkeberg. 5 hjerter til Rune Lykkeberg: Hans bog er den mest originale, boblende velfortalte og sprødeste udlægning af elitens og Vestens storhed og nedtur

Rune Lykkeberg

Rune lykkeberg

Civilisatorisk har vesten Et socialt system som kan fungere over alt i verden. Alle kan opnå det hvis de arbejder hårdt, lyder teorien. Og der er vel et langt stykke det der er venstrefløjens problem: De anerkender ikke at for 20-25 % af befolkningen er det vigtigere end alt andet at bekæmpe indvandringen. Hele verden har set og værdsætter det. Fra til som redaktionschef for kultur og weekend. Jeg modtog dags dato som abonnent denne invitation: Den 28.

Nächster

Rune Lykkeberg: »På en pervers måde har Trump og Brexit været en slags fremkaldervæske«

Rune lykkeberg

Ukomplicerede krav til gavn for et land har en fordel, som mangeårige beslutninger og love + lappeløsninger ikke har, da det bliver en labyrint af muligheder og begrænsninger til skade for løsninger. Planeten kommer tættere og tættere på. Den er skabt af at mange mennesker simpelthen er imod indvandring. Niels Duus Nielsen: Nå, så du mener ikke at vi har brug for flere interkontinentale missiler? Men vi tror på, at Vestens guldalder blev skabt af gode politikere, og derfor har vi ekstremt høje forventninger til, at alle problemer kan løses af politikerne. Vi kan nok ikke helt forhindre, at folk rotter sig sammen, dertil er fristelsen til groupthink nok for stor, men vi kunne fx insistere på, at alle regeringer skal være samarbejdsregeringer, ved at vælge ministrene ved lodtrækning - bare et forslag. Så der finder jo en regulering sted.

Nächster

Information

Rune lykkeberg

Det du åbenbart tror, er at fordi de mennesker der får de 30 milliarder i løn, går ud og bruger dem igen, så er der ikke noget problem. De seneste år er vi begyndt også at drage andre magthavere til ansvar, og det er ekstremt positivt. Måske drejer det sig om uvidenhed - eller en primitiv opfattelse af flertal? Vesten er i krise fordi den har tabt sit store udsyn og har været indadskuende alt for længe. Derfor er det sværere at se Kina som en umiddelbar trussel - for os i Europa. Det er forskel for mig når jeg taler med en græker om Antikken og at tale med en vesterlændig om det vestlig civilisdation. Som jeg ser det kan vi godt droppe forestillinger om at landet som sådan repræsenterer lutter fred og fordragelighed. Frihed til mennesker fører til mere retfærdige samfund, velstand, moralske fremskridt og politisk orden.

Nächster

Rune Lykkeberg: Vestens liberale overklasse har taget grusomt fejl af indvandringen, finanskrisen og globaliseringen

Rune lykkeberg

Jeg havde nogle problemer at forklare med dansker, og ikke for at skrive dansk. Touhami Bennour ovenfor, der mente at det værste var når en dansker kom hen og spurgte hvor han kom fra. Og din omregning til arbejdstimer giver også god mening, men her ser jeg det problem, at der i stadig mindre grad er brug for arbejdstimer, efterhånden som robotterne tager over. De gule veste er allerede begyndt at råbe på generalerne. De reagerer jo ikke på krav om, hvilke pronominer vi kan bruge om hinanden. »Anden Verdenskrig er slut, og den gamle verden er smadret.

Nächster

Fritænkeren, der blev chefredaktør

Rune lykkeberg

I samme periode, påpeger Lykkeberg, svinder opbakningen til partierne og i bredere forstand til det repræsentative demokrati. Runes Krise er kendetegnet ved en standstill, en status quo med stop for eksperimenter og kreativitet. Derfor har han brugt tiden siden den historiske og verdensomrystende valgaften på at tænke, på at gennemtygge hundredvis af bøger og analyser og på at skrive. I stedet for at diske op med en mase eksempler på grunde til betænkeligheder vil jeg lade læserne selv overveje dem. Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skulle sætte skatten op, med mindre inflationen løber løbsk, og det gør den kun, hvis varemængden forbliver konstant.

Nächster

Information

Rune lykkeberg

Rune Lykkeberg formulerer faktisk forandringen meget godt: at vi gik fra at staten skulle modificere markedet til, at markedet skulle retlede staten. Selvfølgelig har lokale statsledere ansvaret for mange af de problemer, de ligger og roder med, verden er jo en kompleks størrelse. På sin vis tror de mere på demokratiet, end dem der regerer,« siger han. Kommunisterne rejser sig op, én efter én, og klapper, og den første, der rejser sig, er selvfølgelig den øverste leder, som i filmen også har et stort modermærke på issen. Hvis vi sendte pengene til indvandrernes hjemområder, ville de ganske vist være tabt for den danske økonomi, men selv her ville det være en fordel fordi a Pengene rækker langt længere end i Danmark og vi får - alt andet lige - goodwill i de lande vi hjælper. Kina og Rusland Sovjetunionen , alt sammen i en moderne neoliberal imperialisme, hvor kapitalismen er befriet for nationale tøjler, reguleringer—og som en sommerfugl let flyver derhen, hvor arbejdskraften er billigst.

Nächster

Chefredaktør i ny bog: Populisme giver demokratiet nyt liv

Rune lykkeberg

Nå, men alt det her er jo ret underordnet når alle statistikker viser noget andet. Irak blev da vist også styret med vold. Skal vi give alle mulige religiøse, kulturelle, klan og stammetraditioner en blanco-check? Borgerne blev mere frie til at realisere sig selv og følge deres lyster, samtidig med at samfundet blev mere rationelt, og alle autoriteter skulle begrunde sig selv, forklarer han. Enhver beslutning åbner for nye problemer. Er der ikke en risiko for, at Thunberg og co.

Nächster