Tomte pärlplatta. Pärlplattor

Pysselboden

Tomte pärlplatta

Lägg eventuellt på en tyngd på köttet. Garnering: Tunt skivad rökt viltkött, så tunt som möjligt. På dessa ingredienserna gjorde jag två tårtor som gjordes i typ 20 cm springformar. Efter det har jag gjort Rönnbärssnapsen med recept här, samt rönnbärsgelé, som jag får som om jag kommer tillbaka till. Som komplement till Crêpesen på Caspers kalas ville jag nyttja lite rökt kött jag hade i frysen. Som tillbehör hade vi Pommes Duchesse, rödvinssås och en sallad med små halverade cocktailtomater som jag kört på strax under 100 grader i ugnen i flera timmar.

Nächster

Pysselboden

Tomte pärlplatta

Jag använde rökt älghjärta till fyllningen och fint skivat rökt ytterlår från dovhjort till dekorationen. Jag lovar, det är väl värt försöket! Sedan stekte jag korven, gjorde sötpotatis och lite potatis som jag rostade i ugnen med timjan och rapsolja och serverade tillsammans med lite kimchi som jag köpte på torget för ett tag sedan. Smaka av med salt och peppar och stuvningen är färdig. Vänd dem i majsenamjöl, så att de täcks fint. Jag använde som sagt ytterlår. Kanske inte snyggast i stan, men de var goda! Riv några dl av valfria smakrika ostar.

Nächster

Förskoleburken: Julpyssel

Tomte pärlplatta

Hur som helst hade en älgfilén legat alldeles för länge i frysen. Pudra över mjöl, bryn bara snabbt, så det inte bränner och häll sedan över grädde och stuva en stund. Jag hade räknat med en lite mer bett i det sura från rönnbären, men istället blev det en väldigt finstämd smak, som jag gillade riktigt bra. Denna gång blev det på spetskål. Lägg i en stor gryta och fyll på med vatten så de täcker köttet och salta. Om du vill kan du koka upp och sedan helt enkelt byta vatten och skölja ur grytan för att få bort det fett och småskit som flyter upp på ytan.

Nächster

Förskoleburken: Julpyssel

Tomte pärlplatta

Jag har den senaste tiden skivat lammbogen direkt innan den fryses, men annars kan man koka den hel, eller kanske använda lammets lägg. Hur mycket saltlake just du behöver, beror på hur mycket kött och din storlek av kärl. Rör ut pastan med bechamelsås och ost. Nu kan du lägga i köttet och grönsakerna i såsen. Har de legat sedan dagen innan så får du ge dem tid att bli varma. Delade bara i fyrkantiga bitar vid servering. Här är några av de kreationer vi testat: Och så här snyggt blev resultatet: Detta behövs: - Pärlplatta - Pärlor - Bakplåtspapper och strykjärn se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Nächster

Recept och reflektioner kring mat: 2015

Tomte pärlplatta

Knyt i ett snöre så att tomten kan hänga i granen, limma på ett julkort eller sätt fast på en julklapp! Förhållande 0,5 msk 24% ättika, 3 msk socker och 1 dl vatten. Grilla på indirekt värme tillsammans med övriga köttet och fortsätt ett tag till så det blir rejält varmt. Smält 3 gelatinblad på svag värme. Jag köpte min fläsksida på Sjönevads marknad i ett stånd som säljer rökt skinka och fläsksida. Bred på svampmassan, brukar kallas duxellesmassa.

Nächster

Skapligt Enkelt: Pärlad tomte

Tomte pärlplatta

Creps är väl lite 80 tal, men de blev riktigt goda faktiskt och stuvningen går väl att variera i oändlighet med annan alkohol, annan svamp. I höstas plockade jag dem i typ sent oktober innan det hade varit någon frost ännu. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna. Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Rökt fläsk Ta en hel bit rökt fläsksida och slå in i folie.

Nächster