Ullgris. Meet the Mangalitsa, the Hairy Pig That's the Kobe Beef of Pork

Best Acupuncture in NYC 2020

Ullgris

Bildene er av grisene til Jon Inge og Lene, som vi skal samarbeide med! Om noen få dager skal de få tilgang til et stort jorde, vi må bare få gjerdet det inn først… Det er 20 griser som nå koser seg ute, litt solbrente og veldig fornøyde, og vi teller på knappene om vi har råd til å investere i 20 til. Då er det viktig å tine den sakte i kjøleskap, helst ei veke, og sørgje for at du får fjerna alt blod. Heldige deg som har så fine tørkeforhold. Arkiverad från den 29 november 2014. Gjensynet mellom Pia og gutta var rørende, begge parter var vilt begeistret, og det var bare godlyder å høre. Og nå fikk vi altså en halvtime! Silvio Berlusconi er den statsministeren som har sittet lengst siden 1946. Sperre av halve huset, halm i huset, hente mat, fikse fôrautomat, sette opp gjerde, fylle vanndunk, finne vannkar….

Nächster

Dry

Ullgris

Det er alltid spennende å sende kjøtt ut i verden, enten det er lam, gris eller kalv og okse. Spekekjøtt skal beskyttast mot lys i heile prosessen. And you can only do that with fat and marbling. De tre små syntes det var veldig spennende med Pia, og den modigste snek seg til en sup av juret hennes sammen med de to store. Det er viktig å etablere ei viss tørkehinne for å hindre soppangrep.

Nächster

Gris

Ullgris

Låret bør inspiserast regelmessig, og dersom miljøet spekinga skjer i blir for tørt eller fuktig, og du ser at låret tar skade av det, bør du sette i verk riktige tiltak. Griser er virkelig de beste markberederne som finnes. Eg kjem til å legge mine skinker i fryseboksen dei varmaste månadane, og henge skinkene tilbake i spekerommet etter sommaren, etter råd frå Magnhild Dyrdal. Eg har valt å operere med låg tørketemperatur, og det er spesielt viktig i starten av speketida, for å ikkje tilrå speking som kan gå på helsa laus. Rasen Mangalica også kjent som: Ullgris, Urgris og pelsgris.

Nächster

Best Acupuncture in NYC 2020

Ullgris

Stikket i hjertet er der, og det skal det være, ellers får vi gi oss med dette. Ideell relativ luftfukt i denne fasa er 60-80 prosent. Spekematveteranen blei lært opp frå ho var jentunge til å delta i matproduksjonen heime på garden. Derimot har vi prøvd å speke frossent kjøtt ein del gonger, og det viktigaste er å tine kjøttet sakte i kjøleskapet, og fjerne alle blodrestar før du tar fatt på saltinga. En ting vi følger nøye med på er de nøytrale klassifiseringene som blir gjort på slakteriet, og der scorer grisene våre veldig bra. As the chops were quite thick and contained a lot of fat that needed rendering I grilled for several minutes each side before moving to an indirect heat allowing the pork to reach approx.

Nächster

Speking av hjortelår, fenalår og skinke

Ullgris

Dersom du vil speke skinka over så lang tid, kan du med fordel fryse skinka ned i dei varmaste vekene og månadane av året for eksempel i hundedagane , og deretter henge den rett tilbake i tørkerommet. Sjukdommen fekk truleg namnet sitt frå byllane og dei mørke flekkane som vart danna på huda til dei som var smitta. Dersom du kan vakuumere biter med grava kvalkjøtt og legge dei i fryseboksen, held det seg langt utover vinteren. Takk for god ord om bloggen, og fortel gjerne meir om korleis skinkene får det i Femundsmarka. På Magnhild Dyrdal, spekemat-legenda på Vestlandet, forsto eg det slik at alt lys er meir eller mindre uheldig. To av utgåvene er på norsk; denne nynorske wikipediaen og med meir enn 510 000 artiklar.

Nächster

Gris

Ullgris

Svartedauden kom truleg til Noreg i 1349. Pia virker storfornøyd med den nye familien sin, og med sånne moregenskaper er vi enda mer sikre på at Mangalitsa er noe vi vil ha her på gården! Den är även populär i där den hålls för att producera. Men merk deg at dette aukar risikoen for at skinka ikkje inneheld nok salt til å unngå uønskt bakteriekultur, spesielt innerst ved beina. Med ein rein bit kjøkkenpapir i handa, presser eller masserer Magnhild lammelåret der blodårene ligg. I år som i fjor var det en gris som klarte å stikke av når de gikk av bilen, men vi fikk den greit inn igjen. Kokken er begeistra Ullgris er også noko stjernekokk Sven Erik Renaa gjerne viser fram.